Doručak sa žirafama

Možete li da zamislite da vam društvo na doručku prave žirafe? 

Zamislite da se budite u Najrobiju, u Keniji.  Odseli ste u hotelu iz 1930.godine, napravljenom u stilu škotske lovačke kuće. Spuštate se lagano niz stepenice hotela da biste doručkovali i to, ni manje ni više, nego sa žirafama. Da, zapravo žirafe provlače svoje glave kroz prozore nadajući se da će naći koji zalogaj žitarica. 

Giraffe Manor  je čuveni afrički hotel, koji se prostire na 12 ari privatne zemlje, ali obuhvata i  140 ari autohtone šume u kojima slobodno živi ugrožena vrsta žirafa, Rotšild.

 

 

Istorija hotela Giraffe Manor datira iz 1932.godine kada je safari postao moda za bogate Evropske turiste. Safari Collection su vlasnici ovog hotela od 2009, i oni ga opisuju ovako: "Osim svečane fasade, elegantnog enterijera, jarko zelene bašte, sunčanih terasa i očaravajućeg dvorišta, gosti najčešće primete da je boravak u ovom hotelu poput šetnje kroz film Moja Afrika (Out of Africa). " Čak je jedan od 6 apartmana nazvan poi menu autora knjige, Karen Blixen.

 

Kao dodatni  neverovatni dekor, tu su žirafe i one su svugde okolo. U ranim 1970-im, Mano se uključio u zaštitu i očuvanje žirafa tako što je osnovao fond “Afrički fond za ugrožene divlje životinjske vrste”, što je humanitarna organizacija koja pomaže očuvanje divljih Rotšild žirafa.  Svetilište je još uvek aktivno danas i prihodi hotela i dalje pomažu očuvanje ugroženih vrsta žirafa.

 

Tako da, dok vi uživate u ostvarenju sna sa svoje bucket liste i uživate u jednistvenom doručku sa žirafama, u stvari pomažete očuvanje ove ugrožene vrste životinja. Zar to nije sjajno? Mnoge poznate ličnosti posetile su ovaj hotel i odsele u njemu, a među njima su Mik Džeger, Bruk Šilds, Marlon Brando, Džoni Karson i mnogi drugi.  

Ukoliko vam se dopada ideja da odsednete u jednom zaista specifičnom hotelu, možete pogledati ovaj snimak:

https://www.youtube.com/watch?v=fuSAxLJguR8

Nadamo se da vam se ovaj članak dopao i da vas je zabavio.

Voli vas vaša Planeta radosti

 

 

Postavi komentar

Postavi komentar