Budilnik Planete - Poverenje u život

Poverenje u život vodi ka miru. Kada osećamo radost i mir, mi smo u stvari, u nuli. Nula je isto što i spokoj, zen, isto što i mir božiji.U tom stanju smo potpuno svesni svog bića i veličanstvenosti postojanja. A u svesti o biću i o sopstvenoj suštini, mi uspostavljamo vezu sa Univerzumom, izvorom, odnosno božanskim delom sebe i dopuštamo da kroz nas proteče najčistija i najuzvišenija energija kreacije, Inspiracija.

Reč INSPIRACIJA i sama govori dovoljno, IN + SPIRIT, biti u duhu, u skladu sa sopstvenom dušom.

Ono što nam pomaže da inspiraciju sprovedemo u delo jeste ENTUZIJAZAM.

Poreklo ove božanstvene reči jeste EN=u i THEO=Bog, biti u bogu, pokrenut božanskom energijom.

Mir je plodno tle za stvaralaštvo, za nove ideje. Mir je ono čemu težimo. Uglavnom čujemo i mislimo da mi želimo biti srećni. Suštinski mi želimo da budemo spokojni. Kako Tole kaže, Razlika između sreće i unutrašnjeg mira je u tome što sreća zavisi od spoljašnjih okolnosti, a mir ne zavisi ni od čega.

Kako postići mir, kako dospeti u “nulu” i dozvoliti povezivanje sa božanskom kreativnom energijom?

Mir jeste, on se ne postiže. Ono što definitivno približava osećaju spokoja jeste razumevanje svega što nam se dešava kao savršenog poligona za učenje, rast i prihvatanje svega što jeste. Shvatanje da je svaki događaj, svako sećanje, svaki osećaj deo nas i da je prilika da postanemo slobodni od ograničenja. Prilika da oslobodimo ogromni potencijal, koji se nalazi u svakome od nas i služi nam da izrazimo sebe jer to je naša jedina istinska svrha.

Mir je posledica verovanja u životni proces, poverenja u Univerzum. Shvatanje da sve što do nas dolazi tu je samo zarad našeg najvišeg dobra i duhovnog rasta. Mnoga deca osećaju bolove u zglobovima dok rastu, posebno ako se to dešava naglo. Jednako je i sa rastom duše, nelagodno je ostavljati poznate pozornice i promeniti predstave, ali u tome je jedina zabava.

Život je veličanstvena igra, savršeno iscenirani film, predivan roman. Kako nam predstave, filmovi i literatura služe za zabavu, tako se zabavljajmo tokom avanture zvane život.

Imajmo vere u plan univerzuma. Dozvolimo životu da nas iznenadi! Uživajmo! Smejmo se! Plešimo! Radujmo se! Dopustimo obilju ideja da nas podstaknu da iskažemo sebe. Živimo svoju svrhu! Budimo inspirisani da stvaramo čuda i čuda će biti! 

 

Voli vas vaša Vera

Postavi komentar

Postavi komentar