Budilnik Planete - Mir u svetu je moj mir

Setimo se danas da svako koga sretnemo jeste naše ogledalo. I onaj neko ko nam se veoma dopada i onaj neko ko nam se manje ili nimalo ne dopada. Ali to su samo naše refleksije. Na nama je 100% odgovornost za svaku puzlu životnog puta. Ne može do nas doći ono što deo nas nije. Stoga, ponizno i bezuslovno se zahvalimo onim predivnim ogledalima, jer nam pokazuju koliko smo veličanstveni i savršeni i podarimo im ljubav na bilo koji način. Ali jednako sa ljubavlju, ako ne i jos poniznije i zahvalnije osvestimo lepotu prisustva onih drugih ogledala, onih delova nas, koje ne prihvatamo, a drugi ljudi nam reflektuju. Zahvalimo se za priliku da očistimo  te delove sebe i napravimo prostor za jos radosti, mira i ljubavi u nama samima.

Momenat u kojem istinski i duboko prihvatamo svaku situaciju kao blagoslov ili priliku za rast, svaku osobu kao sopstveno ogledalo osećaja, mi tada sebe zaista prihvatamo i oslobađamo ogromnu količinu ljubavi, one najvažnije, ljubavi prema sopstevnom biću, svojoj suštini. Razumevanje svega što jeste kao dela životnog procesa tokom kojeg se oslobađaju naši najveći potencijali, tokom kojeg rastemo na nivou duše i postajemo najbolja verzija sebe omogućava nam da se svet oko nas promeni. Voljeno dete je radosno dete. Kada ne volimo svoj život, okolnosti, ljude, mi poručujemo sebi da nismo dostojni sopstvene ljubavi. Ali kada prihvatimo da smo 100% odgovorni za svoja iskustva, tada dobijamo bezgraničnu moć, tada dobijamo priliku da ozdravimo delove sebe i svog života.

Naše biće teži miru, jer je mir prirodno stanje duše. Mir zavisi samo od nas i naše reakcije na situaciju. Duboko razumevanje potreba našeg bića, kao i shvatanje da svi mi reagujemo iz sećanja na osećaje, koje nosimo možda i vekovima, nama donosi priliku za rast i još suvereniji mir. Osvešćivanje svake naše reakcije, prihvatanje i razumevanje donosi priliku za tranformaciju našeg iskustva. Jednom svesni svojih uverenja i sećanja, mi ih možemo obrisati i tako još više negovati svoj mir. A iz tog mira nastaje inspiracija, nastaje entuzijazam, nastaju čuda!

 

Mir u svetu biće kada svi kao pojedinci budemo bili u miru sa sobom. Od nas počinje.

Oprosti, molim te, žao mi je, hvala ti, volim te! 
 

Vera za Planetu radosti

Komentari

Postavi komentar Prikaži komentare

Living in France is one thing desired by many individuals. If you want to live in France then you have to get French property. You can read the advertisement section of the newspapers which has the section of houses for sale in France. After making a suitable choice, you should research about the properties for sale in France. French property is now a days very much wanted also.

If you want to live in France and spend your life there you should select a proper house. French property is not cheap and you need to make a major investment. You must also know about the properties for sale in France at various locations. The houses for sale in France come in different prices depending on the location

Postavi komentar