Budilnik Planete- Jesmo dovoljno dobri

Da li stalno imate osećaj da ste nešto mogli bolje uraditi, da ste mogli nežnije govoriti istinu, da ste mogli više vežbati, biti bolji student, biti mršaviji, deblji, zgodniji? Pada li vam na pamet misao- Samo da sam ranije počela da radim na sebi, da sam pre dve godine počela da vezbam i držim dijetu, da sam brže završila fakultet i slično. Primećujete li kako imate ogromne potencijale da budete bolja verzija sebe? Ali nekako mislite još uvek niste.

Da li vam okolina reflektuje ovakve vaše misli? Da li čujete rečenice o svojim uspesima, brzini postizanja uspeha, o izgledu uz pohvale ili vam govore kako ste mogli ili biste mogli nešto uraditi više i biti bolji?

Zaustavite se na sekund i udahnite duboko. Osvestite se. Niko nama ne čini ništa, već nam samo reflektuje duboka uverenja koja imamo o sebi.

Nekako je najteže biti nežan prema sebi. Sa nepoznatim ljudima je najlakše. Sa porodicom već malo teže. Sebe zagrliti i pohvaliti, to je zaista neobično i ne ide lako. Ali je moguće, jednom kada osvestimo ove programe. Ne krivimo druge što im nismo dovoljno dobri, jer da smo sami sebi dovoljno dobri oni nikada ne bi izgovarali te rečenice ili ne bi bili pored nas.

Prihvatimo sebe! Sa svim svojim vrlinama i manama. Osvrnimo se na kratko gde smo nekada bili, a gde smo danas. Prešli smo neki put, izazovi su iza nas, a mi smo preživeli.

Pohvalimo sebe. Čestitajmo sebi na svemu što jesmo. Čestitajmo sebi na svemu što smo uspeli da prevaziđemo. Na svim mikro i makro pobedama. Na svim koracima. Svim ustajanjima nakon padova. Na svim spoznajama. Pročitanim knjigama. Na trudu da spoznamo sebe.

Savršeni smo baš kakvi jesmo danas. Sa svim svojim fiks idejama, burnim reakcijama i nesigurnostima. Predivni smo. Veličanstveni smo. Iz dana u dan smo sve bolji. Bravo za nas. Ne zaboravimo sebe pohvaliti. Uživajmo u svojim postignućima. Setite se i najmanjih. Shvatićete da ste mnogo hrabriji nego što ste mislili. I veličanstveniji. I sjajniji. I lepši.

Zagrlimo sebe. Budimo tolerantni i saosećajni prema sebi. Imajmo za sebe razumevanja. Poštujmo sebe. Volimo sebe, jer to je jedina ljubav garantovana za ceo život.

Budimo stalno svesni svoje istinske prirode, koja je ljubav i svetlost. Ima li šta savršenije?

Puno vas voli Vera

Postavi komentar

Postavi komentar